The Scarface napisao:Ajde pojasni malo ovo copycat Manchestera, baš me zanima.
Ne u potpunosti Uniteda, ali se Bayern prebacio na engleski nogomet. 2006/07 je bilo 3 Engleza u polufinalu. Nakon završetka te sezone Bayern je krenuo u veliku rekonstrukciju tima, a United je bio glavna vodilja kao tim koji igra 4-4-2 poput Bayerna. Glavna obilježja igre Uniteda su bili fizički najsnažniji srednji vezni na svijetu te brza i izdržljiva krila koja su vodila kontre.
Do tad smo uglavnom bili fizički dosta jaki u sredini (Matthaus i Effenberg, pa Ballack i Ze Roberto, zatim van Bommel i Hargreaves), ali krila nisu bila baš kreativna i atletična. Zato su dovedena dva tada strašna krilna igrača - Altintop i Ribery koji su nam omogućili da se sredina rastereti, a Bayern nije izgubio niti malo trke i rada. U napad su dodana dva igrača su najbolji blizu gola - Toni i Klose. Obojica žive od lopti koje dolaze po zraku, a ne po travi.
Nakon te sezone je doveden Klinsmann kao "trener modernog nogometa". Iako je treće mjesto na SP-u bila važna preporuka, sigurno je jednaku ulogu igralo to što Klinsi voli fizičku igru. To je kasnije potvrdio i Lahm u svojoj knizi. Te sezone je doveden samo Tim Borowski, čovjek koji je u to vrijeme sam držao vezni red Werdera (pojma nemam što se njemu dogodilo do danas).
Onda je došao van Gaal, čovjek koji više voli tehnički nogomet, ali njegova prva sezone je prekretnica u nogometnom stilu Bayerna. I dalje su se dovodili igrači koji su po svojim fizičkim sposobnostima jači od ostalih (Tymoschuk i Olić - izdržljivost, Gomez, Braafheid - snaga, Robben - brzina), ali najviše se istaknuo Schweinsteiger. U Gelsenkirchenu je u 120 minuta pretrčao 16 km, a na istoj utakmici je Robben u 114' imao snage sprintati gotovo od gola do gola. No, posebno su značajna pobjede protiv Juventusa i Uniteda. Juventus je potpuno pregažen, dok protiv Uniteda Bayern još uvijek nije bio na toj razini. Ali, trojica naših veznih igrača su nadtrčala dvojicu njihovih.
U drugoj van Gaalovoj sezoni dolazi Gustavo, čovjek koji je snažan i izdržljiv, prototip defenzivnog veznog. Dovođenje njega, a ne Khedire je bilo pun pogodak. Ali više o tome kasnije. S posudbe se vratio Kroos, još uvijek mekan. Bayern je izgubio domaću utakmicu protiv Dortmunda doma isključivo zato jer je Sahin potpuno nadtrčao Schweinsteigera, ali je zato Gustavo uništio Sneijdera.
Sad je na redu Heynckes, čovjek koji je od Bayerna stvorio fizički potpuno nadmoćan klub. Sva pojačanja za prvi tim su opet igrači s velikim fizičkim predispozicijama (Rafinha, Alaba - sve, osim visine, Boateng - sve), a i oni koji su trebali doći pripadaju toj kategoriji (Coentrao, Vidal, Cisse). Ono što je fantastično je napredak Bayernovih igrača. Ribery je puno jači, Gustavo je napredovao više nego Khedira kod Mourinha, ali najveći napredak je napravio Kroos. Od igrača koji je skoro premekan i za desetku, on je protiv Reala pokazao da je jednako čvrst kao i najbolje šestice na svijetu. U 200 minuta igre niti jednom nije izgubio duel zbog umora. Bayern je uništio Real u obje utakmice, a posebno u prvoj. Borussia protiv Bayerna više ne može samo trčati, nego se mora braniti pametno.
Pobjeda protiv Chelseaja bi bila kruna ovog Bayernovog ciklusa čiji je planski cilj bio trofej LP u Munchenu.
Bayern je pobijedio klub čovjeka koji je zapravo bio inspiracija za ovakvu igru (Mourinho), a sada treba pobijediti njegov tadašnji klub.
Možda sam malo promašio tezu da smo mi kopirali United jer smo mi zapravo primjenjivali nogomet drugih engleskih klubova na vlastitu osnovu (Chelsea u fizičkom smislu, Arsenal u tehničkom i razvoju mladih igrača - ne zaboravite da smo željeli Wengera), ali smo nakon toga dobili ono što je United. A i u zadnjih 5 sezona LP u svakom finalu je bio ili Bayern ili United.