Malo drkice nigdar ne škodi

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Malo drkice nigdar ne škodi

PostPostao/la anton 1983 » 27 tra 2012, 09:59

Kojom nogom igra Hazard - nemoj mi napisat s obje jer dobiš šamar!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 27 tra 2012, 10:01

anton 1983 napisao:Kojom nogom igra Hazard - nemoj mi napisat s obje jer dobiš šamar!

ma dešnjak je, ne znam koji kurac pišu da igra s obe
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 27 tra 2012, 10:48

I bolje da igra s obje noge jednako dobro, toga danas baš i nema puno u nogometu.

Hazard u Bayernu? Stvarno ne znam što da mislim... Nemam ništa protiv, ali mi imamo već jednog dešnjaka na lijevom krilu, Riberyja. Ostaje mu samo desna strana i pozicija iza napadača. Odšteta ne bi bila mala, već prilično velika.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 27 tra 2012, 10:57

Što se tiće naše obrane, odustajem od kupovine beka, jer pozdravljam ovo što naša uprava radi.

Alaba je explodirao, i slobodno se sada more reći da je on to pojačanje koje smo mi htjeli kupiti, pa ostaje više para da pokrpamo druge pozicije. Isto tako kao što znate ja volim male sexualne kadrove koji imaju 15-16 igrača koji se maximalno koriste. Tako će mi u obrani imati 8 igrača od kojih će njih dva biti "druga garda". To će biti Contento i Buytena... Na taj način imat ćemo 3 beka koji se koriste "non stop" te 3 "štopera" što znači jedna zamjena na klupi za obje pozicije - SEX.

Tako će se Rafinha i Dante zicnuti na klupu i tu tamo se rotirati s aigračima iz prvih 11. Rafinha bu igro kada ne bude Alaba, pa će Lahm preći lijevo, dok se isto to more sa Boatengom kombinirati kako bi i Dante dobio priliku. Buytena ćemo imati kao prvaog ziheraša za razliku od Contenta, koju bi stvarno igrao u onim samo "nebitnim" utakmica. No to je nebitno jer trba imati "njemaca" u ekipi radi kvote, te da popune mjesto uz malu plaću, a ko zna morti i on "explodira"...

To je po pitanju obrane to!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 27 tra 2012, 11:06

E sad da pređemo na vezu i to onu centralnu. Kako nam se Alaba SEXUALNO pomaknuo u obranu, otvara se jedno mjesto da se popuni.

Zasada smo jako dobro pokriveni tako da je svašta moguće po pitanju tog pojačanja, ali po meni bi neko moro doći, jer 5 igrača od kojih je jedan CAN nije dosta. Znači od 6 veznih igrača za 3 pozicije na 5 ćemo baš moči računati dok će šesti biti can, koji će imati sličnu ulogu kao i Contento, ali sa "Alabinim pedigreom".

Znači imali bumo naš magični trio:

-------------Kroos

----Schweini----L.Gustavo

Te jednu rešpektabilnu zamjenu u obliku Tyme...E sad ja znam da mi svi pričamo o toj deseci i da ona mora biti bomba, no možda to tak ne bude. Kupiti DRUGAČIJEG igrača od Kroosa ne znači odmah bolje, već drugačije. Siguran sam da recimo jedan Ozil u defanzivnim zadacima nije bolji od kroosa, te KRoos ipak dublje dolazi po loptu nego jedan Ozil. Sa ofenzivnijim igračem, nama bi se samo pružila mogučnost DRUGAČIJE igre, ovisno o protivniku, što ne znači odma da je bolje. Svi u zadnje vrijeme razmišljaju ako je ofenzivno odma je bolje, no to nemora tako biti...Na bernabeu kak smo sada igrali ja bum uvijek rađe igro sa onakvom vezom koju smo mi deli na teren, nego sa recimo kako, Gotzeom ili njima sličnijima umjesto Kroosa. To je sve iz razloga što sa Kroosom "lakše gospodariš terenom". E sad kao što sam i rekel, taj igrač more biti bomba, jer nema previše mjesta di moremo pare potrošiti, a opet sa druge strane to more biti jeftiniji igrač, kao dobra zamjena kao R. Augusto. Nemremo odma ubiti Ulija, ako na tržištu nema takvog igrača koji bi nam se isplatio!

E ali tu dolazimo do jednog problem na kojeg niko nije osim mene mislio :mrgreen: zezam se, Murta je također bio na dobrom tragu...

Ak se sječate, JUPP je htio kupiti Vidala, a ne R.Augusta ;) Što znači da JUPP možda ima plan da dovede takvog centralnog igrača te i dalje nastavi sa sličnom taktikom i slijedeće sezone, a ne da se upušta u avanturu sa pravim ofenzivnim veznjakom...Tu opciju ja definitivno neisključujem.

Samo ću još jenput reč, da sam definitivno siguran da ćemo dovesti još jednog igrača koji će najvjerojatnije biti neka vrsta centralnog veznog!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 27 tra 2012, 11:25

Ako je istina ovo za KP Boatenga, ja sam za to da ga odmah uzmemo. To je pravi igrač i s njim bi nam veza bila najčvršća na svijetu. Ako će trebati, Gustavo-Schweini-Boateng je trio životinja. Roatacija s tom trojicom i Kroosom je sjajna.

A i konačno bi dobili igrača kojemu udarac iz daljine nije samo na papiru i ne mora se namještati deset minuta. :mrgreen:

Takav transfer bi pokazao da je Bayern i dalje Unitedov copycat. :mrgreen: Ali ovaj put je kopija nadmašila original. :smajl010:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la doro » 27 tra 2012, 11:29

anton 1983 napisao:
doro napisao:

A kad sam ja to prije 2g govoril onda ste se smijali ;)

Da jer si ti htio staviti desetku u sustav 4-4-2, prodat Robben i Riberya te imati dva nekompatibilna igrača kao što su Džeko i Gomez! :lol:

Ne samo jednog od zvijezdica(čitaj robben) otkud zanš da su nekompatabilni ti si morti gledal kak skupa igraju ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 27 tra 2012, 12:40

Murta napisao:Ako je istina ovo za KP Boatenga, ja sam za to da ga odmah uzmemo. To je pravi igrač i s njim bi nam veza bila najčvršća na svijetu. Ako će trebati, Gustavo-Schweini-Boateng je trio životinja. Roatacija s tom trojicom i Kroosom je sjajna.

A i konačno bi dobili igrača kojemu udarac iz daljine nije samo na papiru i ne mora se namještati deset minuta. :mrgreen:

Takav transfer bi pokazao da je Bayern i dalje Unitedov copycat. :mrgreen: Ali ovaj put je kopija nadmašila original. :smajl010:

To ti je ta shema o kojoj ja pričam, da morti mi zememo baš takvu vrstu igrača...sad dal bi nam on lego ili ne ne znam. Mislim mi smo švabi i nisam baš ziher da bi trpili takve excese. jebote Milan ima najdebilnije igrače na kupu u povjesti nogometa. Ak oni nemreju tolerirati Boatenga, di ćemo to mi moć?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 27 tra 2012, 12:48

Murta napisao:Ako je istina ovo za KP Boatenga, ja sam za to da ga odmah uzmemo. To je pravi igrač i s njim bi nam veza bila najčvršća na svijetu. Ako će trebati, Gustavo-Schweini-Boateng je trio životinja. Roatacija s tom trojicom i Kroosom je sjajna.

Ajde pojasni malo ovo copycat Manchestera, baš me zanima.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 27 tra 2012, 17:31

Ma zaboravite Boatenga... Taj lik je previše ufuran. Prava mašina od igrača, ali glava sjebana. Dosta nam je Robben.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Titan » 27 tra 2012, 19:55

Neka mu samo treba dođe, ex od Vierija , jami jami jo :)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 28 tra 2012, 08:07

The Scarface napisao:Ajde pojasni malo ovo copycat Manchestera, baš me zanima.

Ne u potpunosti Uniteda, ali se Bayern prebacio na engleski nogomet. 2006/07 je bilo 3 Engleza u polufinalu. Nakon završetka te sezone Bayern je krenuo u veliku rekonstrukciju tima, a United je bio glavna vodilja kao tim koji igra 4-4-2 poput Bayerna. Glavna obilježja igre Uniteda su bili fizički najsnažniji srednji vezni na svijetu te brza i izdržljiva krila koja su vodila kontre.

Do tad smo uglavnom bili fizički dosta jaki u sredini (Matthaus i Effenberg, pa Ballack i Ze Roberto, zatim van Bommel i Hargreaves), ali krila nisu bila baš kreativna i atletična. Zato su dovedena dva tada strašna krilna igrača - Altintop i Ribery koji su nam omogućili da se sredina rastereti, a Bayern nije izgubio niti malo trke i rada. U napad su dodana dva igrača su najbolji blizu gola - Toni i Klose. Obojica žive od lopti koje dolaze po zraku, a ne po travi.

Nakon te sezone je doveden Klinsmann kao "trener modernog nogometa". Iako je treće mjesto na SP-u bila važna preporuka, sigurno je jednaku ulogu igralo to što Klinsi voli fizičku igru. To je kasnije potvrdio i Lahm u svojoj knizi. Te sezone je doveden samo Tim Borowski, čovjek koji je u to vrijeme sam držao vezni red Werdera (pojma nemam što se njemu dogodilo do danas).

Onda je došao van Gaal, čovjek koji više voli tehnički nogomet, ali njegova prva sezone je prekretnica u nogometnom stilu Bayerna. I dalje su se dovodili igrači koji su po svojim fizičkim sposobnostima jači od ostalih (Tymoschuk i Olić - izdržljivost, Gomez, Braafheid - snaga, Robben - brzina), ali najviše se istaknuo Schweinsteiger. U Gelsenkirchenu je u 120 minuta pretrčao 16 km, a na istoj utakmici je Robben u 114' imao snage sprintati gotovo od gola do gola. No, posebno su značajna pobjede protiv Juventusa i Uniteda. Juventus je potpuno pregažen, dok protiv Uniteda Bayern još uvijek nije bio na toj razini. Ali, trojica naših veznih igrača su nadtrčala dvojicu njihovih.

U drugoj van Gaalovoj sezoni dolazi Gustavo, čovjek koji je snažan i izdržljiv, prototip defenzivnog veznog. Dovođenje njega, a ne Khedire je bilo pun pogodak. Ali više o tome kasnije. S posudbe se vratio Kroos, još uvijek mekan. Bayern je izgubio domaću utakmicu protiv Dortmunda doma isključivo zato jer je Sahin potpuno nadtrčao Schweinsteigera, ali je zato Gustavo uništio Sneijdera.

Sad je na redu Heynckes, čovjek koji je od Bayerna stvorio fizički potpuno nadmoćan klub. Sva pojačanja za prvi tim su opet igrači s velikim fizičkim predispozicijama (Rafinha, Alaba - sve, osim visine, Boateng - sve), a i oni koji su trebali doći pripadaju toj kategoriji (Coentrao, Vidal, Cisse). Ono što je fantastično je napredak Bayernovih igrača. Ribery je puno jači, Gustavo je napredovao više nego Khedira kod Mourinha, ali najveći napredak je napravio Kroos. Od igrača koji je skoro premekan i za desetku, on je protiv Reala pokazao da je jednako čvrst kao i najbolje šestice na svijetu. U 200 minuta igre niti jednom nije izgubio duel zbog umora. Bayern je uništio Real u obje utakmice, a posebno u prvoj. Borussia protiv Bayerna više ne može samo trčati, nego se mora braniti pametno.

Pobjeda protiv Chelseaja bi bila kruna ovog Bayernovog ciklusa čiji je planski cilj bio trofej LP u Munchenu.
Bayern je pobijedio klub čovjeka koji je zapravo bio inspiracija za ovakvu igru (Mourinho), a sada treba pobijediti njegov tadašnji klub.

Možda sam malo promašio tezu da smo mi kopirali United jer smo mi zapravo primjenjivali nogomet drugih engleskih klubova na vlastitu osnovu (Chelsea u fizičkom smislu, Arsenal u tehničkom i razvoju mladih igrača - ne zaboravite da smo željeli Wengera), ali smo nakon toga dobili ono što je United. A i u zadnjih 5 sezona LP u svakom finalu je bio ili Bayern ili United.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 28 tra 2012, 09:04

Što se fizikalija tiče slažem se sa tobom, ja sam mislio da više misliš na filozofiju igre i taktiku.

Mi igramo takozvani Possession play te bih rekao da jedini kako tako pokušajemo kopirati Barcu, zato bi se Pep po mom mišljenju dobro uklopio na našoj klupi. :D
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 28 tra 2012, 10:27

A kaj mislite o tome kada bi se Bayern angažirao da dovede Suareza? :?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 28 tra 2012, 10:40

Murta sve si jako dobro analizirao i objasnio. Dobar post, slažem se skoro u svemu ili tačnije baš u svemu :)

anton 1983 napisao:A kaj mislite o tome kada bi se Bayern angažirao da dovede Suareza? :?

Zanimljiv prijedlog antone, nešto mi ovih dana i ovo sve vrijeme dok po ovoj temi šaramo on nije pao na pamet, ali bi to bila dobra stvar. Ofanzivan , pokretljiv igrač, koji bi često mogao igrat i iza Gomeza, u svakom slučaju s njim bi nam igra mogla biti jako varijabilna , isto kao i postava igre, jer bi se mogle pucat različite taktičke zamisli i formacije.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi